We Love Vietnam!

Blijf op de hoogte en volg Lisette

31 Oktober 2015 | Cambodja, Preah Seihanouk

Hoi allemaal!

Bedankt weer voor alle leuke reacties op ons vorige verhaal! We vinden het leuk dat zoveel mensen ons volgen en een berichtje achterlaten.
Het is alweer even geleden dat we jullie op de hoogte hebben gehouden, dus ik zal beginnen bij het begin; 7 oktober. We zijn in Hanoi, Vietnam.

Ik ben de ochtend begonnen met het zingen voor Nicole. Ze is jarig; 26 jaar alweer! We vertrekken vandaag van Hanoi naar Tam Coc (Ninh Binh). In de bus zorg ik ervoor dat er gezongen wordt voor Nicole, nu moet ze zich toch wel jarig gaan voelen! We bezoeken een tempel en gaan op een bootje tussen de prachtige hoge bergen door. Het is net als Halong Bay maar dan op land met riviertjes. In de avond komt ook Renate aan in Tam Coc en met z'n drieën vieren we Nicoles verjaardag met bier, chips en nootjes. De dag erop vertrekken we 's avonds met de nachtbus (laatste keer, wat een hel!) naar Dong Hoi (Phong Nha). Ondanks dat we beide slecht te pas zijn, gaan we naar de Paradise Cave en de Dark Cave. De laatste was een heuse beleving met een zipline en een modderbad.
Vanaf Dong Hoi zijn we met de trein (een hele luxe voor hier) naar Hué gegaan, waar we 2 dagen regen hebben gehad... Na deze dagen zijn we samen met Renate naar Hoi An gegaan, waar we Tini (Duitse) hebben ontmoet. In Hoi An zijn we met z'n vieren lang gebleven, 6 dagen. Hoi An is een ontzettend leuk stadje met leuke winkeltjes, restaurantjes en heerlijke bakkerijtjes! Daarnaast staat Hoi An bekend om de vele Tailorshops, dus hebben we allebei een mooie jurk laten maken. Ook hebben we 2 dagen op het strand gelegen, dat hoort er namelijk ook bij!

Op 19 oktober zijn we van Danang (Hoi An) naar Dalat gevlogen. Dit was een 1,5 uur durende vlucht in plaats van een 20 uur durende (nacht)busreis. Dalat ligt in de bergen en de temperatuur is hier ontzettend aangenaam! Rond de 22 graden, een welkome verkoeling! We hebben Dalat op de scooter verkend en hebben canyoning gedaan; abseilen in watervallen.
Vanuit Dalat zijn we doorgereisd naar Mui Ne, waar we onszelf op 4 dagen 'niks doen' en 'aan het zwembad liggen' getrakteerd hebben. We kregen een upgrade naar een luxe kamer, dus konden in deze 4 dagen heerlijk uitrusten en opladen voor het volgende deel van onze reis.
Vanuit Mui Ne reizen we naar de hoofdstad van Vietnam: Ho Chi Minh City (Saigon). Hier blijven we 2 dagen. Wat ons betreft is het hier een stuk beter uit te houden qua verkeer dan in Hanoi. Samen met Gesina en Steven bezoeken we de Cu Chi Tunnels en het Warmuseum. Best heftig wat zich hier allemaal heeft afgespeeld!

Op 29 oktober verloopt ons visum, dit betekent dat we 31 dagen in Vietnam zijn en moeten doorreizen naar Cambodja. Vanuit Ho Chi Minh City gaan we met de bus naar Phnom Penh. Het duurt even, maar we krijgen een Cambodjaans visum en mogen het land in. De wegen zijn voor Phnom Penh een stuk slechter en we verwachten veel armoede (erger dan in Vietnam). Echter zijn we erg verbaasd als we aankomen in Phnom Penh, het is vergelijkbaar met Vietnam qua ontwikkeling. Omdat het Kroningsdag is, genieten we 's avonds van een mooie vuurwerkshow en de volgende dag reizen we naar Sihanoukville. Hier zijn we gisteren aangekomen en vandaag hebben we even heerlijk op het strand gelegen.

We kunnen allebei wel zeggen dat Vietnam ons hart gestolen heeft. Zoveel verschillen in natuur en een erg interessante cultuur. Heerlijk eten en erg veel lieve mensen die willen dat je van Vietnam geniet! Er staan ons nu 2 weken Cambodja te wachten en we zijn ontzettend benieuwd wat deze reis ons allemaal nog gaat brengen!

Heel veel liefs,
Nicole & Lisette

• 31 Oktober 2015 - 11:29

Rob Vreeman :

Prachtig! Wat een leuk verhaal weer. Je maakt wat mee en tis volop genieten. Heel veel plezier voor de rest van de reis.

• 31 Oktober 2015 - 14:30

Milou:

Wow wat avontuurlijk allemaal! Abseilen, canoying, zwemmen in een modderbad ☺️ Echt super leuk lijkt me dat! Geniet er samen van! Liefs Milou

• 31 Oktober 2015 - 20:13

Marian:

Schitterend om te lezen dat jullie genieten van de andere cultuur en natuur en dat het jullie goed gaat.
    Lisette, hiep hiep hiep HOERA. Proficiat!!!! Een prachtige tijd gewenst. Liefs voor beiden uiteraard. Enjoy
    Marian.

• 01 November 2015 - 12:28

Annemarie:

Hoi Nicole en Lisette heb weer genoten van jullie verhalen !
    Geniet van jullie verre reizen .
    liefs Annemarie

• 01 November 2015 - 15:05

Ellen :

Lieve meiden, weer een mooi reisverslag met prachtige foto's van de natuur en de bevolking.

• 01 November 2015 - 18:58

Rob:

Ik lees natuurlijk regelmatig hoe het jullie vergaat, maar de foto's ook op face book zijn fascinerend. Een totaal andere cultuur waar jullie in ondergedompeld worden. Meiden blijf ervan genieten.groet Pap

• 03 November 2015 - 17:01

Ine :

Hoi meiden, wat een mooie dingen maken jullie mee! Veel plezier en lekker genieten.
    Liefs Ine.

• 12 November 2015 - 10:40

Monique Roelvink:

Wauwww wat super gaaf weer
    Heel veel plezier nog